Om mig

Rose Sylvia QuoteVälkommen till min blogg!

Vem är jag?

Jag är uppvuxen i stora staden Stockholm – så naturligtvis ligger Stockholm nära mitt hjärta och kommer alltid vara mitt ”hem”. Men det är med blandade känslor. Min uppväxt, som jag säkerligen kommer blogga en del om,  har varit svår, utmanande och fullproppad av diverse tråkigheter.

Jag är av årgång 72 och har 3 pojkar varav yngsta och äldsta bor med mig, och mellersta bor hos pappa i Stockholm. Mina barn är födda i Oklahoma, USA där vi bodde i ca 13 år och flyttade tillbaka hem till Sverige i slutet på 2008.

De sista åren har jag bott i Värmland och jobbat för ett utav Sveriges största utbildningsföretag som marknadskoordinator, jag stortrivdes med både jobbet och Värmland men i november förra året packade jag ihop mina pojkar och tog steget att flytta upp till norra Norrbotten och de djupa skogarna, lugnet, renarna och kärleken.

Jo jag har flyttat runt en del genom mina år, jag har varit med om mycket och längs vägen har jag träffat en massa människor som fascinerat mig – men på olika sätt.

Jag har alltid lärt mig något nytt från varje situation – positivt som negativt, och jag är ständigt nyfiken och hungrig på att lära mig nya saker. Det är i mötet med andra som jag utvecklas som mest, oavsett om vi möts på stan eller på exempelvis Twitter (som för övrigt är min favvo-kanal just nu).

Ibland går inte saker som jag riktigt planerat, jag kan ibland klanta till mig, begå misstag eller rent av missa något som jag borde noterat. Med andra ord – jag är av mänsklig karaktär. Jag lär mig och går vidare och förhoppningsvis längs vägen blir jag lite smartare.

Många säger att jag är en dynamisk person med massa energi som smittar av sig. Oavsett vad som sker i mitt liv så har jag alltid lyckats bibehålla den där härliga livsglädjen och skrattet ligger alltid nära till hands. Jag har också en bestämd sida och jag vet vart jag står i de flesta frågor som florerar i dagens debattsamhälle. Dock känner jag inte alltid ett behov av att uttrycka dessa.

Näthat och trollbeteenden

Tråkigt att ens behöva ta upp detta; Jag är en godhjärtad person som vill alla väl. Jag respekterar andras åsikter som ibland kan skiljas från mina och jag har lätt att förstå andra människor. Men det finns ett par grejer jag absolut inte accepterar på denna blogg, eller någon annanstans heller för den delen, och det är om någon skulle ha en väldigt stark negativ åsikt eller kritik mot mig eller någon annan och samtidigt gömma sig bakom anonym profil eller fejkkonto. Sorry men där slutar vår konversation…

Elakheter kommer jag aldrig att ge någon uppmärksamhet eller utrymme till här. Har du något att säga så var schysst och bete dig som folk!

Min blogg

Du möter mig på ett personligt sätt som skildrar mig och det jag uppmärksammar i livet – antingen genom min Canon kamera eller via ord.

Väldigt länge har jag velat ha min egen blogg då jag har följt andras och blivit inspirerad (blogg100 var riktigt roligt!), men jag har liksom aldrig riktigt funnit tiden att räcka till. Fler timmar på ett dygn har liksom inte uppenbarat sig, men jag vill prioriterat in detta mer i min fritid då jag märker och känner hur otroligt utvecklande och stimulerande det är. Detta innebär inte att jag skriver inlägg varje dag – utan mer när lusten kommer till.

Frågor som berör 

Mycket berör mig och en del saker stör mig. Jag kommer blogga om allt däremellan. Jämställdhet, mångfald, säkerhetspolitik, rasism, sexualitet/sensualitet, kvinnlighet, kärlek, förhållanden, rättigheter, orättvisor, politik, arbetsrätt, ledarskap och familjeliv är alla trådar du kommer kunna ta del av på ett eller annat sätt.

Egentligen finns det hur mycket som helst som berör mig, men låt oss börja med detta.

Än en gång – varmt välkommen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s